Hier wil ik even behandelen hoe je de auto kunt onderhouden en ook zeker de velgen waar Meguiar's zeer goede spullen voor levert. ook leveren hun als een van de weinig de juiste materialen om ook U velgen bij te houden. daarom vond ik het wel mooi om U onderstaande te laten zien wat de juiste volgorde hiervan zou moeten zijn. Zeker de Tuningsfreaks waar de rest van de site ook wel over gaat zullen hier zeker een heleboel aan hebben. Klik hier voor meer info van Meguiar's.

 

 

 

Mequiar's advies

U bent aangekomen bij de vraagbaak voor automotive expertise op het gebied van oppervlakte behandeling. Hieronder vindt u nuttige informatie die u helpt begrijpen hoe belangrijk automotive oppervlaktebehandeling is en hoe Meguiar’s u kan helpen uw auto er constant op zijn best uit te laten zien.

Strijd met de elementen
Ja, de elementen tasten de afwerking van uw trost en vreugde aan. Doordat agressieve elementen in uw omgeving funest zijn voor uw auto, volgen wij constant de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van aantasting door deze elementen op verf, metaal, vinyl, leer, en rubber.


Geheim van de kenners
Volg onderstaand stappenplan voor oppervlaktebehandeling
:

 

 

 

1. WASSEN
Verwijderen van losse oppervlaktevervuiling op de verf van uw auto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. REINIGEN
Removing bonded and embedded contaminants, blemishes and oxidation that washing cannot remove.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.POLIJSTEN (niet waxen)
Dit is
DE stap ter herstel van de diepe levendige kleur met krasloze glans. LET OP : Niet elk polijstmiddel is werkelijk een pure polijst. Sommige zijn schurend en andere zijn waxen. Meguiar’s polijstmiddel is puur polijstmiddel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. BESCHERMEN
Aanbrengen van een stevige wax, siliconen, kunststof en/of polymeer beschermlaag op de verfafwerking tegen vervuiling en roest.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. ONDERHOUDEN
Verwijder de dagelijkse opbouw van oppervlaktevervuiling (bijv. neerslag, diesel, waterdruppels, boomsappen, vogelpoep) meteen bij ontdekking ervan voordat ze de kans krijgt zich in uw verf vast te hechten. Meguiar’s Quik Detailer A3316 verwijdert jonge vervuiling direct zonder uw verf te krassen. Neem het mee in uw auto voor direct gebruik. (Onderhoud is de belangrijkste stap geworden voor het behoud van een continu mooi uitziende auto).

 

 

 

 

 

Verf Oppervlak Beoordelingstest
Was en droog uw auto en uw handen. Haal nu uw vingertoppen over het verf oppervlak, dat glad als een spiegel moet zijn. Zo niet, dan voelt u de verontreiniging die veilig kan worden verwijderd met
Quik Clay Detailing System G1116


Beschermingstest
Om te beoordelen of uw auto genoeg wax bescherming heeft, maak een bal van een schone handdoek en wrijf deze over de oppervlakten van uw auto nadat u deze gewassen en afgedroogd heeft. Als u een piepend geluid hoort, dan is het tijd om te waxen.

Belangrijke Auto Was Tips
Gebruik geen afwasmiddel of goedkope autowas shampoo want dit stript de verfbeschermingslaag en versnelt roestvorming. Was uw auto alleen als het koel is en in de schaduw om watervlekken te voorkomen. Begin bovenaan de auto en werk vervolgens naar beneden. Zacht water is het beste.

Boomsappen
Tijdens de lente en zomer vormen bomen sapnevels. Anders dan boomsapdruppels, kan boomsapnevel lange afstanden afleggen alvorens op geparkeerde of voorbijrijdende auto’s te landen. Het is onmogelijk om dit te voorkomen, maar gemakkelijk te verwijderen zolang het vers is. Dit kunt u doen door uw auto te onderhouden met
Quik Detailer. Vastgehechte boomsappen kunnen het beste verwijderd worden met Quik Clay Detailing System

Banden Onderhoud Tips
Gebruik geen gewone siliconen beschermingen die oppervlaktevervuiling inkapselt onder een glimmend laagje. Dit leidt tot verkleuring en verval. Reinig uw banden in combinatie met bescherming met een complexe samenstelling zoals Meguiar’s Endurance Protectant die reinigt, mooi maakt en beschermt in één simpele behandeling, resulterend in banden die er als nieuw uitzien, zonder die plastic aanblik. .

Wiel Behandeling Tips
Gewone siliconen beschermers kapselen de oppervlaktevervuiling in en laten een waas achter op uw dashboard en glibberige stoelen en stuur. Gebruik non-siliconen vinyl cleaners en één-stap cleaner en conditioners zoals Meguiar’s Natural Shine G4116. Gebruik alleen gespecialiseerde lederbehandelingsproducten (zoals Gold Class Leather Cleaner & Conditioner G7214 ) op lederen oppervlakken. Gebruik veilige, gespecialiseerde cleaners zoals Meguiar’s Carpet & Interior Cleaner G9416 op uw tapijt en stoffen bekleding.

Interieur Behandeling Tips
Common silicone emulsion protectants cover over surface contamination, create glare on the dashboard, and leave seats and steering wheels dangerously slippery. Use non-silicone vinyl cleaners and onestep cleaner conditioners such as
Meguiar's Natural Shine G4116. Only use specialised leather care products (like Gold Class Leather Cleaner & Conditioner G7214) on leather surfaces. Use safe, specialised cleaners such as Meguiar's Carpet & Interior Cleaner G9416 on carpets and fabric upholstery.

Doorzichtig Plastic en getinte ramen onderhouden is een delicate zaak. Deze materialen kunnen gemakkelijk krassen en hun originele helderheid verliezen. We bevelen PlastX G12310 aan te gebruiken om veilig oppervlaktevervuiling te verwijderen en helderheid te vergroten. Gebruik het bij getinte ruiten, convertible ramen, op de meters, helmschermen, zonneglazen en honderden andere doorzichtige plastic oppervlakten.

Speciale Detailing Tips.
Gebruik een 100% katoenen handdoek of een
microvezeldoek als E100 op uw verfoppervlak. Deze beschermt uw afwerking tegen deeltjes die tussen het oppervlak en uw handdoek vast komen te zitten. Synthetische handdoeken kunnen uw oppervlakte beschadigen. Als verfsporen op uw handdoek achterblijven dan is het waarschijnlijk geen blanke lak. Voorkom omdraaien van uw doek om een ander product aan te brengen want sommige bestanddelen kunnen op elkaar reageren en de chemische balans van het product veranderen. Voorkom druk op uitsteeksels waar de verf op zijn dunst is. Gebruik Meguiar’s Quik Detailer en een zachte 100% katoenen doek om waxoverblijfselen te verwijderen van emblemen, letters, etc
.

 

 

 

 

 

Deze info is afkomstig van de Maguiar's website.

 

 

                                Lowering.nl | All rights reserved | © 2007 | info@lowering.nl
                                    made by Mark Moerenhout | Bas Moerenhout | © 2007