Verlagingen

 

Het voordeel van het verlagen met alleen veren is dat het een goedkope manier is om je auto te verlagen (vanaf  200 euro). Je auto ziet er voor weinig geld goed en strak uit. Het nadeel is dat je kortere veren combineert met dempers die op langere (lees originele) veren ontworpen zijn. Dit zorgt voor deinen op de snelweg bij lange bulten en zorgt voor een verhoogde slijtage van de originele schokdempers. Vooral bij zwaardere auto's is dit een probleem en bij oudere auto's. Nieuwe lichtere auto's rijden gewoon lekker met alleen verlagingsveren.

Bij gebruik van sportdempers in combinatie met verlagingsveren creŽer je tegenwoordig heel wat comfort, en heb je een demper die is afgestemd op de veer. Dus ook de snelweg wordt tot een genot. Met Gele Koni, Kw variant 2 , Weitec TXkun je vaak de demping heel simpel instellen. Mocht je comfortabel willen rijden ,wegens lange afstanden of belading ,stel je hem soepel in.

Wil je lekker sportief gaan rijden bochten en dergelijke dan zet je hem wat stugger. Ga je op vakantie en de koffer ligt vol en je wilt lekker doorrijden kun je de demping achter wat stugger zetten dan voor. Heel ideaal allemaal.

 

Voor de duidelijkheid, als je sportdempers (KW, Koni, Eibach...) neemt met verlagingsveren, dan creŽer je een geheel dat bij elkaar past. Een set dat onder alle omstandigheden stabiliteit geeft, en een heel betrouwbaar en direct stuurgedrag. In vele gevallen rijdt je auto lekkerder dan origineel. Autoís zijn standaard nu eenmaal gemaakt voor comfort en dus zijn verlagingen uit den boze mits op speciaal verzoek van de klant.

De prijzen voor complete sets vind je vanaf  300 eurovoor een compleet set (dempers en veren) en als je echt kwaliteit wilt en zeker de ook daarbij horende voordelen van levensduur en andere zaken zou je eens moeten gaan voor de wat duurdere sets en deze vind je vanaf†+/- 500euro.

Zo is er voor ieder wat wils. Zo is er dan ook zeker nog de zogenaamde schroefsets.

Schroefsets van Kw, Weitec , Supersport: Het voordeel hiervan is dat je het onderstel iedere gewenste hoogte kan stellen. Dus grote wielen waarbij je net dat ene centimetertje meer nodige hebt is dan makkelijk te realiseren.  Prijzen vind je vanaf +/- 800 euro de wat goedkopere set vind je vanaf +/- 500 euro. En zo zijn er natuurlijk vele merken Verlagingssets voor een paar euro tot een aardig hoog bedrag. Maar je moet daarbij wel rekening mee houden dat bij een duurdere set natuurlijk wel veel meer ontwikkeling in zit en betere materialen en tal van andere zaken wat je op de langere duur zeker zal merken. Een goedkope set is vaak eerder aan zijn eind en tal van andere zaken waardoor je eerder aan een nieuwe set zal moeten wat dus dubbele kosten met zich mee gaan brengen.

Dus wil je wat goeds spaar dan even door en schaf meteen een goede set aan.

 

Lowering.nl | All rights reserved | © 2007 | info@lowering.nl
    made by Mark Moerenhout | Bas Moerenhout | © 2007